Tuotetietoja

Tuotetietoja

Variksenmarja

Variksenmarja virvoitusjuoma on valmistettu Suomen luonnosta poimitusta variksenmarjasta. Variksenmarjamehu on pastöroitu ja siihen on lisätty hieman säilöntäainetta. Variksenmarjassa makuerot ovat todella maltillisia, näin ollen tuotteet ovat erittäin tasalaatuisia vaikka raaka-aineena käytetään puhdasta luonnon marjaa. Juoman sokeripitoisuus on vain noin 9%.


Variksenmarjassa on luontaisia säilöntäaineita, joten säilyvyys on yllättävän hyvä. Parhaan makuelämysen varmistamiseksi tuote kannattaa kuitenkin säilyttää viileässä ja nauttia kylmänä.

Ainesosat: Variksenmarja, Vesi, Sokeri, Hiilidioksidi, Sitruunahappo (E330), Kaliumsorbaatti (E202), Natriumbensoaatti (E211)


Variksenmarja sisältää runsaasti vitamiineja ja kuituja, ja sen kokonaisflavonoidimäärä on suurempi kuin millään muulla kotimaisella marjallamme. Pohjoisen kansoille variksenmarja on ollut kautta aikojen tärkeä C-vitamiinin (11 mg/100 g) lähde ja mauste. (lähde: Wikipedia 2022)

Mansikka

KOTIMAINEN Mansikka virvoitusjuoma on valmistettu paikallisesti viljellystä mansikasta. Tietyt tuotteet on merkitty LUOMU lisäliitteellä, jolloin käytetty mansikka on luomuviljelty. Mansikkamehu on pastöroitu ja siihen on lisätty hieman säilöntäainetta. Raaka-aineen laatu vaikuttaa merkittävästi tuotteen makuun, joten mansikasta riippuen tuotteissa on pieniä makueroja. Juoman sokeripitoisuus on vain noin 8%.


HUOM! Mansikka on säilyvyyden kannalta arka tuote, muista säilyttää viileässä ja nauti juoma mahdollisimman kylmänä.

Ainesosat: Mansikka, Vesi, Sokeri, Hiilidioksiidi, Sitruunahappo (E330), Kaliumsorbaatti (E202), Natriumbensoaatti (E211)


Mansikassa on C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa. 100 grammassa mansikoita on C-vitamiinia 60 milligrammaa, eli kahdessa desissä mansikoita on päivän C-vitamiiniannos. Mansikka sisältää myös paljon kuitua ja antioksidantteja. (lähde Wikipedia 2022)

Puolukka

Myös Puolukka virvoitusjuoma on valmistettu luonnosta poimituista puolukoista. Mehu on pastöroitu ja siihen on lisätty hieman säilöntäainetta. Kuten variksenmarja myös puolukka on erittäin tasalaatuinen joten makuerot tuotantoerien välillä ovat malltilliset. Juoman sokeripitoisuus on vain noin 9%

Puolukkaa on ennen käytetty säilöntään, joten säilyvyys on erinomainen. Juoma on kuitenkin parhaimmillaan viileänä ja säilytetään myös viileässä.


Ainesosat: Puolukka, Vesi, Sokeri, Hiilidioksidi, Sitruunahappo (E330), Kaliumsorbaatti (E202), Natriumbensoaatti (E211)


Puolukka (Vaccinium vitis-idaea) on puolukoiden sukuun (Vaccinium) ja kanervakasvien heimoon kuuluva, 5–30 senttimetriä korkea ainavihanta varpu, joka kasvaa laajalla alueella pohjoisella pallonpuoliskolla. Puolukalla on vihreät

ja suipot lehdet, jotka ovat 10–25 millimetriä pitkät. Puolukka kukkii touko-kesäkuussa ja punainen syötävä pohjusmarja on kypsä syyskuussa.

Puolukka viihtyy parhaiten kuivien kangasmetsien puolukkatyypin metsissä. (lähde: Wikipedia 2022)

Puolukka

Tutkittua tietoa

Lataa tästä PDF tiedosto, josta löytyy Centrian tutkimuksia juomaan jäävistä Antosyaneista ja muista hyvistä marjan ainesosista.

Share by: